Recently in Other Category

Wind plus Non Stop

| 1 Comment

Η Wind τρεχει μια καταπληκτική προσφορά, όπου με 3,5 euro δίνει απεριόριστη περιήγηση στο WAP για ένα μήνα.

Συνδέοντας λοιπόν το κινητό ως modem στο laptop και ρυθμίζοντας τον web proxy, έχεις πρόσβαση σχεδόν παντού.

Ξέθαψα λοιπόν το P900 μου, αγόρασα μία κάρτα F2G, (ξανα)έψαξα και (ξανα)βρήκα το GPRS dial *99***1# και συνδέθηκα.
Thanks Μανουσάκη !

ESX Server σε PC (και πολύ φτηνό μάλιστα)

Πριν λίγο καιρό αποφάσισα να κάνω αναβάθμιση στο Virtual Machine Server μου, μια που τα τρία GB RAM ήταν πλέον ανεπαρκή.
Η ιδέα όπως πάντα, ήταν να αγοράσω το πιο φτηνό αλλά σύγχρονο M/B και CPU που θα βρω στην αγορά, να βάλω όσο το περισσότερο RAM θα μπορούσα και στη συνέχεια να βάλω VMWare Server σε κάποιο Linux distribution που θα κάτσει καλά στο συγκεκριμένο H/W.
Κοιτώντας για τον νέο VMWare Server 2.0 έπεσα τυχαία στο http://www.vm-help.com, όπου κάποιος καλός άνθρωπος συντηρεί μία λίστα από M/B στα οποία μπορεί να εγκατασταθεί ESX 3.5, unsupported βέβαια γιατί κανονικά το ESX λειτουργεί σε επιλεγμένους servers.
Αποφάσισα λοιπόν μια που θα έκανα την αναβάθμιση να αγοράσω M/B με chipset nvidia μήπως και ήμουν τυχερός...
ESX.jpg

Firebug Firefox Add-On

Ο burmg μου "σφύριξε" το καταπληκτικό Firebug
Το Add-On περιλαμβάνει HTML - CSS - DOM Inspector και Editor, JavaScript Debugger, Network Bandwidth Monitor και πολλά άλλα.
Είναι με λίγα λόγια η χαρά του προγραμματιστή !
Με τέτοια καταπληκτικά Add-On στον firefox, αμφιβάλω αν υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται και αναπτύσσουν εφαρμογές internet και χρησιμοποιούν ακόμα IE.
firebug.jpg

Festoon Video Messaging

Έχει πολλή πλάκα η συνομιλία με video μέσω υπολογιστή.
Πριν από λίγα χρόνια κάτι τέτοιο ήταν όνειρο και σήμερα δεν χρειάζεται να πληρώσεις ούτε μια δραχμή !
Δοκίμασα το Festoon σε συνδυασμό με το Google talk και λειτουργεί μια χαρά.

Linksys wap54g

Χρησιμοποιώ εδώ και μερικές ημέρες δύο linksys wap54g και είμαι πολύ ικανοποιημένος με την λειτουργία τους.
Η ανάγκη ήταν να συνδέσω δύο «σπιτικά» δίκτυα μεταξύ 1ου και 4ου ορόφου στην ίδια πολυκατοικία, ώστε να μοιράσω μία adsl γραμμή με καλό performance και υψηλή αξιοπιστία.
Τα συγκεκριμένα access points υποστηρίζουν bridge mode και έτσι αφού έκανα τις απαραίτητες (και πολύ απλές) ρυθμίσεις στο καθένα, απλά τα σύνδεσα με τα switches και ως εκ θαύματος ενώθηκαν τα δύο lan !
Η μεγάλη διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη «παραδοσιακή» σύνδεση με ένα AP και wireless κάρτες που είχα, είναι το πολύ χαμηλό latency το οποίο είναι στο 1 ms και η πολύ υψηλή αξιοπιστία στην σύνδεση. Δεν έχω παρατηρήσει ούτε ένα disconnect εδώ και δέκα ημέρες που τα χρησιμοποιώ.

Aardvark Firefox Extension

Στο weblog www.tsevdos.com είδα το απίστευτό extension για Firefox το Aardvark.
Είναι ένα εργαλείο που έψαχνα πολύ καιρό, όπου από το dom του Firefox αντλεί και κάνει render τον κώδικα της σελίδας, όπως είναι την στιγμή που το βλέπεις. Λόγω του ότι χρησιμοποιεί dom, ο κώδικάς είναι ενημερωμένος, ακόμα και για σελίδες που λειτουργούν με AJAX.
Επιπλέον μπορείς να κάνεις delete, copy, paste όπως και να απομονώσεις ολόκληρα tags.
Το τελευταίο με «έσωσε» όταν θέλω να τυπώσω τμήματα μόνο κάποιας σελίδας, όπως στο Oracle Μetalink όπου με το νέο look στα notes εμφανιζεται και το menu.
aadvark.jpg

Free VMware Server

| 3 Comments

Η VMware ανακοίνωσε την Δευτέρα την πρώτη beta version του free VMware Server.
Πρόκειται για τον διάδοχο του GSX server με την διαφορά ότι πλέον διατίθεται δωρεάν, σε μια προσπάθεια της εταιρείας να αποτελέσει το standard στο τοπίο των virtual machines ώστε να προωθήσει τον ESX server.
Στην ανακοίνωση αναφέρει ότι υποστηρίζει την Intel Virtualization Technology η οποία βελτιώνει την απόδοση σε virtualization περιβάλλον.
vmwareserver.gif

SQL Pretty Printer

Σε κάποιο project που πήρα μέρος, υπήρχε η ανάγκη να μεταφράσω «σεντόνι» κώδικα γραμμένο σε transact sql περίπου 1000 γραμμές με πολλά if και while και το κυριότερο κακογραμμένο και μη στοιχισμένο.
Μετά από λίγο ψάξιμο βρήκα το SQL Pretty print, ένα προγραμματάκι το οποίο κάνει beatify SQL statements, tsql , pl/sql κ.α, αρκετά παραμετροποιήσιμο και απλό.
Το μόνο του πρόβλημα είναι ότι είναι shareware και κοστίζει 30 ευρώ αλλά αξίζει με το παραπάνω τα λεφτά του.
sqlprint1.gif

sqlprint2.gif

Dictionary Tooltip - Firefox Extension

Ο Vag μου έδειξε ένα καταπληκτικό extension για Firefox το Dictionary Tooltip
Dictionary Tooltip
Με double click μίας λέξης το tooltip ενεργοποιείται και εμφανίζεται ένα παράθυρο στην οθόνη το οποίο εμφανίζει την μετάφρασή της επιλεγμένης λέξης.
Χρησιμοποιεί μια πληθώρα από on line dictionaries όπως το www.thefreedictionary.com και το info.babylon.com. Tο τελευταίο υποστηρίζει μετάφραση και στα ελληνικά.

View HTTP Request and Response Header

Είδα σήμερα το Web-Sniffer το οποίο είναι ένα πολύ χρήσιμο site για να δεί κανέις HTTP Request and Response Header , source κώδικα κτλ.
Πολύ χρήσιμο για περιπτώσεις "εγώ το βλέπω έτσι ή ... ! "
http.gif

About this Archive

This page is an archive of recent entries in the Other category.

Oracle is the previous category.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.